dimarts, 10 de febrer de 2015

Molló Puntaire des de Castelló (18-08-2014)Avui toca fer una ruta, que porta molt temps al calaix, i malgrat la calor de l'estiu, m'entossudeixo a fer-ho, Des de Castelló el Molló Puntaire. La temperatura i el vent, perfecte, fresc i nul.
  Entre Masboquera i Vandellòs, per una pista asfaltada, es troba el poble abandonat de Castelló, punt d'inici de la ruta. Sortim del poble i agafem el camí dels Dedalts, un preciós camí que ens porta fins al PR_C 92, però més o menys a mig camí, desviant-nos una mica a l'esquerra, senyalitzat, ens trobem la Font i safareig del Beltran, que abans m'imagino que tindria més aigua, ara totalment sec. En arribar al PR girem cap a l'esquerra, en el sentit de la marxa, sense agafar la pista, millor per la sendera pedregosa, ens porta al mateix lloc, però és molt més bonic. Seguirem fins a arribar al GR-192, el mateix que abans, per la sendera, la pista no, i passem al costat del Tossal de Penjabudells, bonic nom, En el Collet del Corral de Ca la Torre se separen PR i GR, hem de seguir pel PR, Passarem pel Coll de Navaies en el qual deixarem el PR i ens dirigirem pel camí de l'esquerra cap a la Font de Navaies i una mica més enllà el Molló Puntaire, desti de la sortida, sessió de fotos, mengem una mica i per a baix, cap a la Portella del Xato, per un camí no massa evident, més aviat poc evident, i pel camí de la Portella del Xato, pista mitj cimentada i amb un bon pendent, ens plantem en el Collet de la Creu, on agafem el GR 192 que ens porta a Castelló.  Un altre Cim al sac.

Aparcament a CastellóBonic camí, amb bonics raconsSafareig, on no es pot rentar gensUn altre bonic racóVandellosColl de la BassetaHabitant de la zonaFormes meravelloses en rocaEl BoletMolló Puntaire, la destinacióLa foto del delicteCamí de la Portella del XatoCastellóPanoràmica de les MolesPanoràmica del Delta PlantaPerfil


RESUM DE LA RUTA: 
  Distancia.-13,04 Km
  Desnivell pujada.- 610,44 mts
  Desnivell vaixada.-611,39 mts
  Temps caminan.- 4,22 H
  Temps aturat.-0,29 H
Espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada