dimecres, 5 de març del 2014

La Talaia del Montmell (01-03-2014)

  M'inicio en això del Blog, amb la ruta de la Talaia del Montmell, un recorregut que porta guardat en el calaix uns quants anys. Per si a algu li interessava aquesta ruta, penjo a "Camins i Senders"un avís, Josep Maria i Fredy se m'uneixen, i amb gran sorpresa i alegria, la meva filla Arantxa també.
  Comencem el recorregut a la Joncosa, ens dirigim per la carretera , a la Carrerada de Torrossolla, cami que ens porta fins a l'àrea de lleure del Montmell. Passada l'ermita de St. Miquel (la nova), a toca de l'area de lleure, ens desviem cap a l'ermita del mateix sant, però (la vella), uuna bonica obra del romànic, despres de visitar-la i fotografiar-la, seguim el camí i ens plantem al Castell del Montornes, un dels primers de la marca, per desgràcia ja només restan quatre pedres, això sí amb unes vistes magnifiques, busquem un racó protegit del fort vent, que ens està assotant tot el matí i reposem una mica de forces, a quatre passos tenim La Creu, sense comentari, seguint el camí entre carrascars i farigoles ens plantem en La Talaia del Montmell, punt més alt del Baix Penedès.
Ara toca el retorn, que ho farem pel coll d’Arca, puig de la Cova, cova de la plana Joana, per cert el tram entre aquests dos últims punts, molt perdedor. Passada la cova ens introduïm en un barranc, que crec que és el fons de la Serreta, el qual ens porta fins a la carretera i en no res la Joncosa una altra vegada.



Perfil Longitudinal

Planta de la Ruta
RESUM DE LA RUTA: 
  Distancia.- 13,230 Km
  Desnivell pujada.- 786,38 mts
  Desnivell vaixada.-764,27 mts
  Temps caminan.- 4,45 H
  Temps aturat.-1,06 H


Panoràmica des de St. Miquel (L'ermita vella)

Skiline del recorregut

Cap a on anem

L'Ermita de St. Miquel (la nova)

Cap a munt

Arriban a St. Miquel (la vella)

Quines vistes!

Senzill pro molt maco

El que resta del castell

La creu (non coment)

Tota la colla a la creu

Arantxa fent els seus "primeros pinitos"

Un troç de camí

L'objectiu, La Talaia del Montmell

El camí, aquí i a la llunyania

Cova de la Plana Joana


Espero que us agradi.










5 comentaris:

  1. Hola molt bo ya t'anire seguint a veure que fas.

    ResponElimina
  2. Enhorabuena, Joan. Te queda muy chulo. Ahora a perseverar, no como otros...;-). Un abrazo, amigo.

    ResponElimina
  3. Ei!! felicitats! no podia ser que Torronero encara no tingues un blog com aquest! Ara mateix te fico a la llista de blogs i estaré a l'aguait del que vas penjant.
    Salut!!

    ResponElimina